Angrebet På Pariserhjulet (Original Title)

Angrebet på pariserhjulet er en historisk thriller i hæsblæsende tempo, der giver skæve bud på uopklarede mysterier fra virkelighedens verden.

Feriebyen Brighton i Sydengland hærges i året 1979 af en række røverier mod turister, begået af drengebander.

En aften går det helt galt, og byens hovedattraktion, pariserhjulet, bliver udsat for en strømafbrydelse, som er så omfattende, at hele molen og den lille forlystelsespark, hvor pariserhjulet står, bliver henlagt i mørke. Strømafbrydelsen får katastrofale konsekvenser
og koster flere af gæsterne livet.

Efter et par dages eftersøgning kommer den gamle politimester Vince og hans folk på sporet af Janokovic og hans bande. I stedet for at forsøge at skjule sig i Brighton beslutter banden at tage deres store pengerov og flygte til London.

I London møder de en gruppe unge gademusikanter, som de slår sig sammen med. Derefter tager historien en meget uventet drejning.

Historien springer frem til vinteren 2018. Både i München og København bliver der begået en række attentater. Politiet tror først der er tale om terrorangreb, men snart viser det sig, at sporene endnu engang peger mod den tyske mejerigigant Kräsen.

Om Tom Halvorsen, som vi forlod, da han var indespærret i en bunker på Gustav Kräsens gamle familiegård, overlever, om det danske team af topefterforskere kommer løsningen på gåden om Kräsen og de enorme mængder af stjålne malerier og juveler nærmere, og om Gustav Kräsen, den sky CEO, er indblandet i noget kriminelt eller ej, bliver du nødt til
selv at læse om.

Bogen kan købes her

Grafik: Simona Hjaltalin